Veelgestelde vragen   |   Over ons   |   Contact   |   Nieuws
 
 


Heeft u nog vragen?

Bel (035) 698 04 14

 
 

Stamrecht BV en belastingpercentage

Het jaarlijkse rendement binnen de stamrecht BV maakt deel uit van de met vennootschapsbelasting belaste winst. Eventuele verliezen leiden tot een aftrek op de te betalen vennootschapsbelasting. Directe beleggingsinkomsten als rente en dividend vallen meteen in het resultaat van de BV en worden belast. Koerswinsten worden ook belast. De oprenting van de stamrechtverplichting komt ten laste van het rendement van de stamrecht BV. Per saldo is geen vennootschapsbelasting verschuldigd.

De belastingpercentages voor de vennootschapsbelasting zijn laag. Er zijn twee schijven: 20% en 25%. Het percentage van 20 geldt tot een winst van € 200.000, -. Daarboven geldt 25% vennootschapsbelasting voor de stamrecht BV.

Voorbeeld stamrecht BV vennootschapsbelasting

In onderstaand voorbeeld wordt de mogelijkheid uitgewerkt om met het kapitaal in de stamrecht BV te sparen. Voor sparen is in de BV een bedrag van € 100.000,- beschikbaar.

De rente op sparen is bijvoorbeeld 3% per jaar. Omdat de stamrechtverplichting  jaarlijks met 3% wordt opgerent is er geen winst . Er hoeft dus geen vennootschapsbelasting betaald te worden.

© 2019 Stamrecht.net | T. 035 698 04 14 | info@vdpadvies.nl