Veelgestelde vragen   |   Over ons   |   Contact   |   Nieuws
 
 


Heeft u nog vragen?

Bel (035) 698 04 14

 
 

Rendement halen in de stamrecht BV

De gouden handdruk in de stamrecht BV kan worden gebruikt voor spaar- en beleggingsactiviteiten. U kunt het bedrag op een spaarrekening zetten om rendement te halen. Ook door het investeren in vastgoed of het deelnemen in een onderneming kan rendement worden behaald. Door middel van een hypotheek of lening aan privé kan ook rendement worden behaald. De stamrecht BV ontvangt immers rente op de hypotheek of lening. De stamrecht BV houder kan zelf bepalen wanneer het overgaat tot het maandelijks uitkeren. Er moet met het uitlenen of beleggen van het vermogen goed worden gekeken wanneer het geld beschikbaar moet zijn voor de maandelijkse uitkeringen. Als het geld direct nodig is kan het geld niet voor een langere periode worden vastgezet.

Stamrecht BV voor een hypotheek-lening

De stamrecht BV kan kapitaal uitlenen aan de directeur-grootaandeelhouder, mits de lening op zakelijke basis is vastgelegd en er sprake is van een zakelijke rente. Deze zakelijke rente is de opbrengst voor de stamrecht BV. De rente is aftrekbaar in de inkomstenbelasting. Als de eigenaar de lening gebruikt voor een hypotheek dan is alle rente die wordt betaald volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting. De directeur-grootaandeelhouder (DGA) kan het geld ook lenen voor andere doeleinden, maar dan is de rente niet aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

De stamrecht BV gebruiken voor het starten van een eigen bedrijf

Het kapitaal in een stamrecht BV kan worden gebruikt voor ondernemingsactiviteiten. Ooit moet weliswaar -bij de start van de (maandelijkse) uitkeringen- belasting worden afgedragen aan de Belastingdienst. In de tussentijd kan het kapitaal in de stamrecht BV geinvesteerd worden in een eigen onderneming. Ook kosten die u maakt voor uw onderneming zijn aftrekbaar in uw stamrecht BV.

Jaarlijkse oprenting stamrecht verplichting is verplicht

Het jaarlijkse rendement in de stamrecht BV is belast met vennootschapsbelasting. Als er verliezen worden gemaakt komen deze ten laste van de te betalen vennootschapsbelasting. De oprenting van de stamrecht verplichting is een “winstverlagende” factor. Door de jaarlijkse oprenting zal een stamrecht BV geen winst maken en hoeft dus meestal geen vennootschapsbelasting worden betaald.

Heeft u een stamrecht BV en zit u met vragen ? Onze specialisten helpen u graag verder.

Stamrecht BV adviesgesprek aanvragen

© 2019 Stamrecht.net | T. 035 698 04 14 | info@vdpadvies.nl