Veelgestelde vragen   |   Over ons   |   Contact   |   Nieuws
 
 


Heeft u nog vragen?

Bel (035) 698 04 14

 
 

Stamrecht Banksparen

Tussen 1 januari 2010 en 1 januari 2014 was het mogelijk om ontslagvergoedingen te storten op geblokkeerde bankspaarrekeningen. De werkgever stortte de schadeloosstelling direct en zonder heffing van belasting en premies op een bankspaarrekening. Men had daarbij twee keuzes: De rekening bouwt hetzij vermogen op hetzij keert maandelijks uit. Bij het maandelijks uitkeren wordt loonheffing ingehouden. Over het opgebouwde vermogen hoeft geen vermogensrendementsheffing van 1,2 % te worden betaald. Stamrecht banksparen is vergeleken met stamrecht verzekeren en de stamrecht BV goedkoper. De optie is destijds gecreëerd om de ontslagen werknemer meer keuzes te geven in het beslissingsproces aangaande ontslagvergoedingen. Men kon kiezen uit twee opties:

1.Een direct uitkerende variant
2.Een uitgestelde variant (deze moet uiterlijk op AOW-datum worden omgezet naar een direct uitkerende variant)

Stamrecht banksparen omzetten en vergelijken

Als u een uitgestelde bankspaarrekening heeft, dan moet u deze uiterlijk op AOW-datum omzetten naar uitkerend banksparen. Een aantal banken heeft  tamrecht banksparen aangeboden. Bij het omzetten heeft u de mogelijkheid te switchen van bank. Op onze vergelijkingsmodule kunt u de verschillende banken naast elkaar zetten en beoordelen welke bankspaarrekening de hoogste rente heeft en het beste bij u past. De vergelijkingsmodule berekent onder andere welke bank de hoogste rente aanbiedt. Maak voor de beste keuze een vergelijking stamrecht banksparen.

Na overlijden vervalt saldo aan nabestaanden

Als de stamrecht rekeninghouder komt te overlijden, vervalt het saldo aan de nabestaanden. De nabestaanden moeten inkomstenbelasting betalen over de maandelijkse uitkeringen.

Aanbieders van uitkerend stamrecht bankspaarrekeningen

Reaal, Aegon, Nationale Nederlanden Bank, Delta Lloyd, SNS Bank en Rabo bieden uitkerend stamrecht bankspaarproducten aan. Wilt u een keuze maken, ga dan naar vergelijk stamrecht banksparen.

Verschillen stamrecht banksparen en stamrecht verzekeren

Stamrecht banksparen en stamrecht verzekeren lijken sterk op elkaar. Er zijn enige verschillen tussen stamrecht banksparen en stamrecht verzekeren. Bij stamrecht banksparen kunt u kiezen tussen een vaste rente of een variabele rente. Als u eerder voor een variabele rente heeft gekozen, dan kunt u deze vastzetten voor een deposito (vaste rente gedurende vaste looptijd). Bij stamrecht verzekeren is de rente altijd vastgezet voor de gehele looptijd. Bij verzekeraars is de overlijdensdekking verschillend. Bij stamrecht banksparen vervalt bij overlijden het saldo altijd aan de nabestaanden. U kunt een expirerende stamrechtverzekering omzetten naar uitkerend banksparen.

Stamrecht Banksparen Informatie aanvragen

© 2019 Stamrecht.net | T. 035 698 04 14 | info@vdpadvies.nl