Veelgestelde vragen   |   Over ons   |   Contact
 
 
 


Heeft u nog vragen?

Bel (035) 603 45 06

 
 

Stamrecht BV

Een stamrecht BV is een verzekeraar in eigen beheer. De stamrecht BV is volgens de normen van de Belastingdienst een in Nederland erkende levensverzekeraar. Zo kan de werknemer de ontslagvergoeding in de stamrecht BV stallen zonder direct af te rekenen met de belastingdienst.

Stamrecht BV is een keuze bij een ontslagvergoeding boven de €75.000,-

Een stamrecht BV is bij een ontslagvergoeding boven de €75.000,- interessant. Onder de €75.000,- is het niet de meest voordelige optie en kan men beter kiezen voor een stamrecht verzekering of stamrecht banksparen. Dat komt omdat de oprichting van een stamrecht BV kosten met zich mee brengt. Als de schadeloosstelling lager is dan €75.000 is de optie stamrecht verzekeren of banksparen voordeliger. Een stamrecht BV brengt ook jaarlijkse kosten met zich mee zoals de jaarrekening en belastingaangifte. Het grote voordeel van een stamrecht BV tegenover een stamrecht verzekering is de flexibiliteit die u heeft.

De plichten en rechten van een stamrecht BV

Een stamrecht BV is een fiscale rechtspersoon. De stamrecht BV moet verantwoording afleggen aan de belastingdienst. De stamrecht BV dient elk jaar een jaarrekening te maken en aangifte van vennootschapsbelasting te doen. Als de stamrecht BV maandelijks uitkeert dan moet de stamrecht BV ook maandelijks aangifte loonheffing doen. De belangrijkste plicht van de stamrecht BV is dat het uiteindelijk moet overgaan tot het uitkeren van het geld in maandelijkse termijnen, dit wordt vastgelegd in de stamrecht akte. Het grote voordeel van een stamrecht BV is dat er veel vrijheid is. Zo kan worden bepaald wanneer en hoeveel de stamrecht BV periodiek uitkeert, dit kan op elk moment worden gewijzigd. Er kan rendement worden gemaakt, het geld kan worden gebruikt voor een hypotheek en het starten van een eigen bedrijf.

© 2014 Stamrecht.net | Website door: IZI Services webdesign